Arbejdsrelateret|

Det er forskelligt, hvornår i livet man finder det mest oplagt at investere – hvis det overhovedet er noget, som man har tænkt at give sig i kast med. Har man travlt med at arbejde, og kræver jobbet mange af ens vågne timer, kan det være svært at finde tiden til at skulle sætte sig ind i investering og få den rette baggrundsviden. Typisk vil en investering heller ikke være en engangsting men i højere grad noget, som man holder øje med og foretager sig løbende i små bidder.

Start med aktiehandel

De fleste kender til eller har hørt om aktieinvestering. Griber du investeringsformen an på en god og hensigtsmæssig måde, er der også gode chancer for, at du på sigt vil få succes med din investering. Fordelen ved aktiehandel er også, at det er en populær investeringsform, og derfor vil du måske have mulighed for at kunne snakke om f.eks. danske aktier med dine kolleger i frokostpausen og på den måde udnytte arbejdstiden til at blive klogere på investering.

Prøv efterfølgende med CFD’er

Kan du godt lide at have flere bolde i luften samtidigt, og ønsker du derfor at prøve kræfter med mere end kun aktier, kan du afprøve CFD’er som alternativ til aktiehandel. CFD’er eller differencekontrakter er en investeringsform, som indebærer, at man spekulerer i udviklingen af en underliggende pris i et selvvalgt marked og ikke investerer direkte i markedet som ved andre investeringsformer.

Ønsker man en fleksibel måde at handle i markederne, vil CFD-handel have mange fordele. Man kan handle 24 timer i døgnet, gå både kort og lang og har rig mulighed for at finde den rigtige handelsmulighed blandt adskillige markeder. Derudover er der effektiv mulighed for gearing.

Futures

Måske har du hørt nogle kolleger snakke om futures men ved endnu ikke helt, hvad det betyder. Kort fortalt indebærer investeringsformen, at man investerer i fremtiden, som navnet også antyder. Man indgår en aftale om køb eller salg af et givent aktiv til en aftalt kurs på et fastsat fremtidigt tidspunkt. Hvad end du vinder eller taber penge, afhænger af kursen på det pågældende fremtidige tidspunkt.

Når man hører om futures, kan man tænke, at det kræver en stor portion tålmodighed. Det er ikke nødvendigvis forkert, men faktisk bør man tænke langsigtet – ligesom man gør med futures – i alle sine investeringer. Det er med andre ord ikke en ting, som kun gælder for futures som investeringsform.

Comments are closed.

Close Search Window