Arbejdsrelateret|

Så du befinder dig i en situation, hvor du står og mangler penge på kontoen af den ene eller anden grund. Det kan være at du er nødsaget til at dække en uventet udgift eller står med et køleskab der er gået i stykker. Det kan også bare være, at du mangler lidt luft i budgettet eller har lyst til at forkæle dig selv med en ferie, hvor du deler betalingen op i små bider.

Uanset hvad, har du nu besluttet dig for at optage et lån af en størrelse, der passer til dine behov. Hvis du aldrig har prøvet at låne penge på nettet før, tager vi et nærmere kig på, hvordan processen foregår i praksis.

Find det billigste lån

Når du låner penge – hvad enten du optager et almindeligt banklån eller vælger at låne gennem en online udbyder – er det først og fremmest vigtigt at huske på, at der altid kommer til at være omkostninger forbundet med at optage et lån, hvorfor det også er vigtigt at tage sig tilstrækkeligt med tid til at undersøge mulighederne.

Låntyperne på nettet varierer drastisk og du finder her alt fra små sms lån til større, fleksible forbrugslån. Overvej derfor først og fremmest hvilken låntype du har brug for.

Herefter er det en god idé at bruge noget tid på at sammenligne de forskellige lån. Dette kan hurtigt blive en tidskrævende affære, hvis du gør det på egen hånd. Derfor kan du med fordel gøre brug af en sammenligningstjeneste som http://www.penge247.dk/, hvor du får et komplet overblik over dine lånemuligheder og kan sammenligne priserne på de tilbud, der er relevante for dig – og det bedste af et hele er, at tjenesten er gratis.

Tjek lånevilkårene

Har du fundet et attraktivt lån, er det nu tid til at undersøge, om du reelt overholder de forskellige vilkår og kan blive taget i betragtning til lånet. Især når du låner på nettet vil du opleve, at forskellige udbydere kan stille vidt forskellige krav til deres låntagere.

Der er ingen grund til at bruge en masse tid på at indsende en ansøgning, hvis du alligevel ikke overholder låneudbyderens krav og din ansøgning med garanti vil blive afvist. Så spring aldrig dette trin over og sørg for, at der er god chance for at din ansøgning godkendes inden at du søger.

Indsend din låneansøgning

Når du har fundet det perfekte lån til dine behov og samtidig sikret dig, at du overholder udbyderens kriterier, kan du med fordel gå i gang med at indsende din ansøgning. Her er der gode nyheder idet at det normalt ikke tager mere end et par få minutter at indsende en digital låneansøgning.

Når du indsender din ansøgning, skal du angive dine personlige oplysninger, herunder navn, e-mail adresse og oplysninger omkring din økonomi. Herefter underskriver du din ansøgning med dit personlige NemID, hvilket giver udbyderen mulighed for at foretage en øjeblikkelig kreditvurdering af dig.

Få svar på din ansøgning

Alt afhængig af hvornår du indsender din ansøgning – da visse udbydere ikke behandler låneansøgninger i weekender og på helligdage – kan du forvente at få svar på din ansøgning næsten øjeblikkeligt. Normalt vil du ikke blive ringet op medmindre at der er tale om et stort beløb, men blot modtage en e-mail hvor du igen skal bekræfte din ansøgning.

Husk på, at din låneaftale mellem dig og din låneudbyder først træder i kræft når du har underskrevet den endelige kontrakt. Du har ligeledes altid 14 dages fuld fortrydelsesret.

Modtag pengene

Når du har underskrevet den endelige kontrakt, vil din låneudbyder gå i gang med at udbetale det bevilligede beløb til din bankkonto.

Hvor lang tid der går før at pengene går ind på din konto afhænger af udbyderens behandlingstider og din bank, men som regel kan du se frem til at have pengene stående til rådighed allerede efter én hverdag. Og når de først går ind på din konto, kan du bruge dem som det passer dig!

Comments are closed.

Close Search Window