Arbejdsrelateret|

Det kan være let at glemme de grønne områder der hører til virksomhedens matrikel, når man ellers ikke befinder sig i de grønne områder i løbet af den normale arbejdsdag. Ikke desto mindre er det vigtigt at huske plænerne, hvis ikke man vil have at de pludselig ser farlige ud.

Få guidning til eftersåning

En helt almindelig græsplæne skal plejes og det er vigtigt at huske at gøre mindst en gang hvert andet år. Hvis du virkelig gerne vil have en flot plæne og holde den flot skal gøre det, at du eftersår din græsplæne. Der findes et par forskellige måder hvorpå du kan efterså. Den ene kræver mindre tid og er billigere end den anden, men kræver til gengæld også, at du ikke allerede har en plæne der ser farlig ud.

Guide om eftersåning kan være nødvendig, hvis du aldrig har gjort i det før. Hvis du aldrig har gjort i det før, kan du meget vel stå i den situation, at du har en masse ukrudt eller mos i din plæne. Når din plæne ikke er tæt pakket med græsstrå, skaber det bedre vilkår for mos og ukrudt og der skal i situationer med f.eks. mos gøres et større forarbejde før eftersåning.

En smuk og tæt græsplæne. Foto: Unsplash

Klar forarbejdet hvor du fjerner mos og ukrudt fra plænen

En god idé at anskaffe dig er en plænelufter eller også kaldet for en vertikalskærer. Den skal du benytte i hele haven, ved at skære i plænen på kryds og tværs, hvor du derefter river det løse materiale sammen. Det kan se forfærdeligt ud, hvis der har været meget mos, men herefter er din plæne klar til gødning og nye græsfrø.

Har du allerede en fin plæne, er der ikke behov for det store forarbejde og du kan i stedet nøjes med at gøde og sprede græsfrøene ud over hele plænen. Det er bedst at efterså i foråret eller i efteråret, hvor jorden er mest fugtig og stadig lun.

Comments are closed.

Close Search Window