Diverse|

Økonomien er noget der vedrører os alle. Er den god, så har vi måske ikke så svært ved at komme igennem de nogle gange uforudsete udgifter der kan dukke op. Men er den lige spændt en tand for meget ud, så kan økonomi være et rigtigt trælst emne der skal tænkes i.

Undersøg først om din egen bank kan hjælpe dig

Har du en lidt stram økonomi for tiden og står du netop og skal bruge den buffer, du ikke har nået at spare op, så kan du overveje om ikke et lån skulle være løsningen for dig. Det bedste du kan gøre, når du har brug for penge nu og her er, at vende din økonomi med din bankrådgiver.

Desværre er det ikke altid lige let, at få bankrådgiveren overbevist om, at det lån du ønsker er vigtigt for dig. Bankerne har ofte et krav om nogle særlige indtægter kontra dine udgifter, og det kan for mange virke som helt tårnhøje rådighedsbeløb der kræves, før at de vil gå med til et lån.

Der er forskel på renten – også ved onlinelån

Har du allerede været forbi din bankrådgiver og er du blevet afvist her, så er der heldigvis stadig muligheder for dig. Online kan du finde lån – også med lav rente. Det er dog stadig mere omkostningsfuldt at optage lån online, frem for at optage et lån igennem din egen bank.

De højere omkostninger er forbundet med en anden form for risiko. Når du optager et lån online, bliver der nemlig ikke stillet spørgsmålstegn til, hvad pengene skal bruges på, ligesom der vil blive gjort i banken. Der er heller ikke tale om en dybdegående indblik i din historik med lån når du optager lån på internettet. Faktisk kan du sagtens have flere onlinelån på én gang, uden at det vil påvirke dine muligheder for at optage endnu et lån online.

I og med at du har at gøre med lån med højere omkostninger, vil det være en god idé at kunne afvikle lånet hurtigst muligt. Jo hurtigere du indfrier det lånte beløb, jo færre af de høje omkostninger vil du skulle betale samlet set. Du bør derfor tænke dig en ekstra gang om, hvorvidt det er vigtigt for dig at optage det påtænkte lån.

Når bankrådgiveren ikke er enig i at du mangler et lån. Foto: Unsplash

Få tilsendt lånetilbud med få klik

lånio.dk har du en side, hvor det er blevet gjort en smule lettere end ellers, når du vil undersøge lånemulighederne. Normalt når du får en liste med mulige långivere på internettet, er det allerede penslet ud, hvad du vil skulle betale i rente og ÅOP mv. Herfra kan du vælge at ansøge ved den långiver der virker billigst for dig, men du er stadig ikke garanteret at långiver vil låne dig det fulde beløb du har brug for.

Oplever du at få et tilbud om lån tilbage, der ikke svarer til hvad du havde forventet i beløb der var muligt, skal du altså på tasterne igen, for at søge ved den næstbedste långiver for dig. Det kan være en langhåret proces, hvis det bliver ved med at ske og du vil opleve at det pludselig ikke var helt så let, som du havde regnet med.

Lånio.dk har valgt at fjerne den langhårede proces for dig. I stedet for at du skal vælge én ad gangen ud, så skal du kun udfylde de krævede oplysninger én gang. Herfra vil din forespørgsel bliver formidlet videre til de forskellige långivere der samarbejder med lånio.dk, mens du kan læne dig tilbage og vente på at de hver især melder tilbage med, hvad de kan tilbyde dig. På denne måde kan du få en lavere rente end ellers.

Overvej om du har råd til at låne penge, før du låner

Bliver du ved med at opleve at du bliver afvist, kan det ganske enkelt være fordi at du ikke har råd til det beløb du ønsker at låne. Hvis de kan se, at du ud fra dine oplysninger vil have for svært ved at afvikle din gæld indenfor tilbagebetalingstiden, så vil de hellere tilbyde dig et mindre beløb der kan matche dine månedlige afdrag, som du vil have råd til ud fra deres kalkulationer.

Man kan mene at det er træls, at de ikke er ligeglade helt ind til benet, men faktisk bør man i stedet se det som en hjælp, for de kan muligvis forhindre dig i at begå store økonomiske fejl, der kan være svære at komme videre fra, når de først er dukket op.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så bør du inden noget andet få lavet dig et budget. Det kan hjælpe dig til at se, hvad der er tilbage hver måned. Det vil være det beløb, som du hver måned ville kunne have sat ind på en opsparingskonto, som du i stedet kan bruge her.

Du skal dog huske at det klart vil være en fordel at gøre plads til, at der også kan spares en smule op i budgettet. En god tommelfingerregel er, at du sørger for at sætte 5 % af dine samlede udgifter hver måned til side. Herved har du en buffer ret hurtigt til f.eks. hvis du skal afsted til tandlægen med tandpine akut.

Comments are closed.

Close Search Window