Arbejdsrelateret|

Går du derhjemme og oplever en hyppig tilkomst af både kondens og fugtighed i dit hus, så kan denne årsag typisk skyldes et dårligt facadesystem eller mangel på samme. Det samme gør sig gældende, hvis du har erfaret, at din bolig ikke magter at holde på varmen. Dette skyldes såkaldte kuldebroer, der er et område i boligen, hvor varmen har lettere ved at slippe ud som resultat af dårlig isolering. Dette kan man med fordel rette op på, ved at få installeret et af de mange facadesystemer på markedet.  

Hvad er et isoleret facadesystem? 

Når man får installeret et isoleret facadesystem, så iklæder man sin bolig med en, i overført betydning, uldsweater. Man kan foretage en facadeisolering på to måder. I første omgang monterer man enten et træ- eller stålskelet på ydersiden af huset, der efterfølgende fyldes ud med isolering – denne isolering kan optræde i flere forskellige afskygninger. Den anden metode består i at iføre huset en facadeisolering, der kan pudses op, hvorefter isoleringsbatts bliver skruet ind i den umalede mur. Er man nervøs for det efterfølgende æstetiske udtryk, så kan man med fordel vende blikket mod at erhverve sig noget puds eller andre beklædninger i et pænt materiale. 

Et sådant facadesystem kan man montere på huset, hvis der er en tendens til at boligen ofte er kold. Dette kan man nemlig komme til livs med et facadesystem, og dermed få bugt med de kuldebroer, der skulle befinde sig. 

Hvad er et ventileret facadesystem? 

Oplever man derimod en tendens til, at der opstår kondens og fugtighed i sin bolig, så kan et ventileret facadesystem være et nødvendigt indgreb. Et ventileret facadesystem konstrueres ved at bygge en bærende væg, der herefter påføres et lag af isolering samt et facademateriale, som fastgøres til bygningen. Dette gør man ved hjælp af en støttende struktur. Ved en sådan konstruktion skaber man et hulrum mellem den bærende væg og facadematerialet, hvilket resulterer i en vedvarende ventilation. 

Vælger man at installere et ventileret facadesystem opnår man en række fordele med henblik på ejendommen. Som allerede nævnt, så kan man reducerer tilblivelsen af kondens og fugtighed, som kommer både inde og uden for bygningen. Derudover så vil den konstante ventilation forbedrer holdbarheden af det udvendige facademateriale, fordi det bliver holdt tørt. Man kan endvidere sikrer sig en øget energieffektivitet gennem et ventileret facadesystem, fordi bygningen bliver lettere at afkøle om sommeren samt giver en bedre kontrol over opvarmningsprocessen om vinteren. Dette sikrer både en termisk komfort, men også en energibesparelse, hvilket kan være en fordel økonomisk.

Comments are closed.

Close Search Window