Diverse|

Danskerne er et folk, som elsker kaffe. Mange danskere drikker kaffe hver dag, og gerne flere kopper end én. Men mange synes også, at det er svært at lave kaffe, som er lige så velsmagende som den, man kan købe på en kaffebar. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at lave lige så lækker kaffe derhjemme.

Undgå at betale overpris

Kaffen, som man køber på kaffebaren, koster ofte meget mere end den, som man laver derhjemme. Dog er det sjældent ingredienserne, som står bag den høje pris. Typisk handler det mere om, at der er en anden person, der laver den, mens du kan slappe af i kaffebarens lokaler. Det betyder, at du kan spare en del penge, hvis du laver den selv, og nyder den derhjemme eller andre steder, hvor du må tage egne drikkevarer med. Der findes nemlig flere måder, hvorpå du kan genskabe kaffebarens luksus.

Lækker, varm kaffe

Med det rette kaffepulver kan alle lave en god gammeldags kop kaffe. Vælg det kaffepulver, du bedst kan lide, lidt vand og et kaffefilter, og så er du allerede godt på vej. Hvad er så det, der er så specielt ved en kaffe fra kaffebaren? Det handler ofte om den måde, den bliver serveret på. For eksempel, der ligger ofte fint mælkeskum oven på kaffen, som giver den et elegant udtryk. Dog behøver du ikke at have fancy udstyr derhjemme for at genskabe det. Du kan bare fylde et glas op cirka en tredjedel med mælk, put låg på, og ryst glasset i 30-60 sekunder. Tag låget af og put glasset i mikroovnen i et halv minut, og så har du lækker og fluffy mælk til din kaffe.

Sød, smagfuld iskaffe

Foretrækker du iskaffe, kan du også lave det selv i eget køkken. Her kan du endda bruge instant kaffepulver, hvis det er det, du synes er nemmest. Opløs et par teskeer kaffepulver og et par teskeer flormelis i noget vand i et krus, og hæld det over et højt glas med isterninger og mælk; lettere bliver det ikke, og det bliver heller ikke meget mere lækkert.

Hvad foretrækker du?

Kaffe kan laves på mange forskellige måder, og uanset hvad din klassiske bestilling hos kaffebaren er, kan du garanteret lave den selv billigere. Internettet er fyldt med ideer, opskrifter og inspiration til at lave din egen kaffe. Hvem ved, måske kommer du til at lave en kaffe, der smager bedre en kaffebarens?

Comments are closed.

Close Search Window