Diverse|

Et kollegie behøver ikke at være et kedeligt sted at opholde sig – tværtimod. Kollegier er til for at huse unge og studerende mennesker, som sprudler og bobler af kreativitet og initiativ. Derfor bør indretning af kollegier matche disse beboere, og fyldes med farver og former, der både er praktiske, behagelige, effektive og farverige.

Indretning af studerendes rammer

Et kollegie er for mange studerende med til at danne rammerne for deres både fritids- og studieliv. Derfor må kollegiet meget gerne afspejle denne tid i unge menneskers liv, og være et optimalt opholdssted. Møbler der indbyder til fællesskab er ideelt. Hvordan møbler og indretning former et rum, betyder mere, end de fleste mennesker lægger mærke til i deres hverdag. At få unge mennesker til at samles i et fællesskab kræver nemlig, at der er både plads nok, behagelige siddepladser nok og fx. tilstrækkeligt med køkkeninventar til, at alle kan samles og være med på én gang.

Dertil må det gerne være lækkert og funktionelt og med et stilrent design. Kollegietiden er nemlig ikke tiden for at gøre uhensigtsmæssige overflader rene, skændes om den gode stol, eller bremses i madlavningen af den dårlige ovn. I tiden som studerende har man nok at se til med at lære, opdage sig selv, andre og skabe sin identitet.

Holdbart inventar

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at ting i et kollegie slides hurtigt – endnu hurtigere end ting i et “almindeligt” hjem. Der er nemlig ofte mange flere mennesker, som anvender og slider på genstande og overflader hver dag – og dertil er unge mennesker kendt for at feste, lave ulykker, og måske ikke være de mest forsigtige i fælles opholdsarealer. Det er der intet i vejen med – kollegietiden bør være en tid med fest og farver.

Lad også inventar i diverse kollegium afspejle den farverige ungdom, og vælg for eksempel primær- eller pastelfarver frem for sort, grå og hvid, når der skal udvælges materialer til kollegiets køkken. Hvem vil ikke have lidt farve ind i hverdagen? Research materialer og farver på internettet i dag, og find både holdbare og billige løsninger af høj kvalitet. Det kan være, der skal indrettes en garderobe med de helt rigtige løsninger til opbevaring af overtøj. Måske der skal indrettes små, fine tekøkkener eller store køkkenrum, hvor alle kan opholde sig sammen. Uanset kollegiet skal det være indbydende, behageligt og klar til at danne ramme for det gode liv.

Comments are closed.

Close Search Window