Arbejdsrelateret|

Det er vanskeligt at give et konkret svar på, om man kan tage fri fra arbejde, hvis man har PMS. Grunden til, at det er svært at svare på er, at der ikke findes et entydigt svar.

Der har i lang tid været delte meninger om, hvorvidt menstruationssmerter og PMS (der er en forkortelse for præmenstruelt syndrom) er valide årsager til at tage fri fra arbejde.

Mange mener, at det er en valid årsag, mens der er andre, der mener, at det ikke er tilfældet. Netop derfor er det umuligt at give et konkret svar på det.

Det afhænger af din arbejdsplads

Når alt kommer til alt, er det din egen arbejdsplads, der afgør, om du kan få lov til at holde fri i sådanne tilfælde. Det er nemlig noget, der varierer meget fra virksomhed til virksomhed.

I og med, at der ikke er en specifik lov, der skal følges, er det op til hver enkelt virksomhed at vurdere, om de ønsker at give deres ansatte fri i sådanne tilfælde.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er noget, du har mulighed for, er du nødt til at forhøre dig hos enten din chef eller hos din arbejdsplads’ HR-afdeling. De er nemlig de eneste, der kan svare på dette.

Har været genstand for stor debat

Der bør ikke herske tvivl om, at det i flere år har været op til debat, hvorvidt kvinder skal have lov til at holde fri, når de har menstruationssmerter mv.

Som der også er givet udtryk for herover, er der mange, der mener, at kvinder bør have lov til at holde fri, hvis deres menstruationssmerter eller PMS gør dem uarbejdsdygtige.

Andre er af den modsatte holdning, da de mener, at det ikke er en valid årsag til at holde fri fra arbejde.

Flere arbejdspladser er åbne for at give fri

Da det er noget, der er kommet mere fokus på i løbet af de seneste år, er der også flere arbejdspladser, der er begyndt at være åbne for at give fri til kvinder, der lider af PMS eller menstruationssmerter.

Om det også er noget, der gør sig gældende for din arbejdsplads, er svært at sige. Af denne grund er du nødt til at forhøre dig hos din chef eller HR-afdeling. Der vil nemlig ikke være andre, der kan svare på, om det er muligt at få lov til at holde fri.

Comments are closed.

Close Search Window