Det gælder egentligt i større eller mindre grad de fleste steder, men især på arbejdspladsen er det værd at være opmærksom på, hvilke signaler man sender. Det ser vi nærmere på her, så læs med, hvis du for eksempel er på vej tilbage på arbejdsmarkedet efter en årrække væk eller måske skal ud i dit allerførste job.
Vores fremtoning og måde at tale på er nogle af de ting, der er med til at sende nogle signaler, og disse signaler bør passe til den situation, man befinder sig i.
Giv den gas på byturen men ikke til kundemødet
Afhængig af, hvilken stilling man besidder, kan det være en god idé at overveje, om de kunstige øjenvipper og den knaldrøde læbestift skal gemmes til weekendens bytur, fremfor at vises frem på et kundemøde, hvor det er vigtigt at fremstå seriøs og kompetent. Det er der ingen tvivl om, at man sagtens kan være alligevel, men et look der helt klart signalerer fest og lir vil mange mene ikke hører til på en arbejdsplads, og da slet ikke i en kundesituation.
Dyrk din gothpassion – derhjemme
Også tøjet spiller en rolle i den måde, vi præsenterer os selv på, og det forventes at man kan finde ud af at håndtere det på en arbejdsplads. På andre arbejdspladser end produktionsafdelinger kommer man sjældent galt af sted med tøj, der er pænt og rent, strøget og uden huller. I nogle situationer kan slips være påkrævet, og så må man iføre sig det. I sin fritid kan man dyrke gothlooket, punkerhåret eller noget andet hvis man føler for det, men altså ikke på sin arbejdsplads.
Et smil kan betyde meget
Den attitude, vi går til arbejdet og andre mennesker på, spiller også en meget vigtig rolle i forhold til, hvilke signaler vi sender. Er man kort for hovedet, uvenlig eller decideret aggressiv sender det et dårligt signal til kolleger og i endnu højere grad overordnede eller kunder. Små ting som at smile tilbage eller sige godmorgen kan betyde rigtigt meget for kolleger, der kan føle sig såret, hvis andre optræder ligegyldigt eller måske ligefrem ignorerer en. Disse ting er med til at afgøre, om det er et rart sted at arbejde, for alle har brug for at føle sig mødt og at man betyder noget.Den slags tænker man ofte ikke så meget over, når man er helt ung og måske kan have tendens til at tage et job og andre mennesker for givet, men ikke desto mindre kan det være værd at tænke over, både i forhold til sin fremtidige karriere og udtalelser fra sin chef den dag, man fratræder, men også i forhold til at bidrage til en arbejdsplads, hvor det er rart at være for alle, også dem man måske ikke lige har så meget tilfælles med.