Arbejdsrelateret|

Dette indhold er sponsoreret.

Denne tanke er helt sikkert gået igennem hovedet af mange og specielt rigtig mange unge, fordi det koster jo penge hver måned, og hvor stor er chancen lige for, at man får brug for dem? Sådan en tanke går rigtig mange danskere rundt med, og det er faktisk fuldkommen uforståeligt. Det er ganske rigtigt, at i nogle tilfælde får du faktisk ikke brug for din fagforening. Der findes dog også rigtig mange tilfælde, hvor en fagforening hjælper dig mere, end noget andet kunne. Derfor er det ikke altid det smarteste valg lige at tænke, at man vil spare det ekstra hver måned.

Om du arbejder hos Jysk Totalservice, i en bank, på McDonalds eller noget helt fjerde, så gør du klogt i at være medlem af en fagforening. Din fagforening er nemlig det, der kan redde dig, når det hele brænder på. Det kan de, både fordi de garanteret har set lignende sager før, men det kan de også, fordi de er en flok kompetente fagfolk, som virkelig ved, hvad de sidder og laver. Som medlem af en fagforening, der slipper du for at finde dig i uretfærdighed på arbejdet, du slipper for at skulle tage kampen alene, og du ved, at du altid har et sted, som du kan komme til, hvis tingene ikke er i orden – er det ikke lidt dumt at takke nej til alt dette?

”Jamen det er bare så dyrt”

En anden misforståelse, som rigtig mange går med, er, at det er dyrt at være med i en fagforening. Det er heldigvis ikke tilfældet, og hvis det var tilfældet, hvorfor skulle helt almindelige danskere så være med i dem? De fleste fagforeninger tilbyder faktisk en helt overkommelig pris, som langt de fleste kan være med på, endda også studerende.

Fagforeninger ønsker nemlig ikke at ekskludere nogem, tværtimod, hvis fagforeninger kan inkludere alle, så er de tilfredse. Derfor skal vi ikke være så bange for fagforeninger og bange for, om vi overhovedet får det brugt, eller om vi dog har råd til det? Hvis man har et meget stramt budget, kræver det faktisk bare nogle små justeringer, hvor du måske køber en kaffe mindre om dagen, og så vil du ikke kunne mærke forskel. Og her kan man så spørge sig selv, hvad man helst vil have; en halvdårlig kaffe fra køledisken eller et helt hold, der støtter og bakker en op på arbejdsmarkedet?

Comments are closed.

Close Search Window