Arbejdsrelateret|

Det er ikke unormalt at finde sin partner det sted man bruger størstedelen af ens vågne timer: på arbejdspladsen. Der kan dog være en række faktorer man skal være opmærksom på, inden man begynder at flirte med en sød kollega. Det kan nemlig både være med risiko for at træde over din måske kommende flirts grænser, eller ved ubevidst at gøre tilværelsen ubehagelig for dine kollegaer. 

Efter at have studeret og læst guides fra Randstad.dk og Droemmekaeresten.dk har vi fundet nogle gode råd til, hvordan man får styr på kærligheden på arbejdet.

Få styr på om der er nogen politiker på området

Et godt sted at starte, kan være ved at kigge på, om den virksomhed du arbejder i, har nogen bestemte politiker på området. 

Nogen arbejdspladser har ikke noget imod et kys på en fredagsbar, men det ses flere steder, at der er deciderede forbud mod at være kærester og kollegaer på samme tid. Derfor er det vigtigt at du gør op med dig selv, om det er et forhold du er villig til at satse dit eller din kollegas job for at føre ud i livet. 

Snak med andre om din situation

Hvis du til trods for eventuelle personalepolitikker stadig vil forfølge kærligheden, kan det være en god idé at vende den med enten venner eller andre kollegaer, inden du beslutter noget. 

Hvis du er i overvejelsen om du skal indlede en flirt, kan det give god mening at snakke med nogen inden, da det hurtigt kan blive akavet at gå rundt på arbejdspladsen efterfølgende, hvis ikke følelserne er gengældte. Dertil kommer overvejelsen, om hvordan det vil blive at være på arbejde, når alle kollegaer kender til forholdet. Vil nogen vurdere at du forfordeler din flirt, blot på den baggrund at de kender til jeres forhold, og dermed selv ser sig overset?

Det kan nogle gange være en øjenåbner at sige noget højt, eller at høre andres perspektiv på sagen. Her kan du også snakke med andre om etik i forhold til personalepolitik, eller om eventuelle magtforhold der kan spille ind i din situation. 

Tænk på din status i virksomheden 

Det bringer os naturligt videre til næste punkt. Magtforhold kan være en faktor i forhold til kærlighed på arbejdspladsen, hvor et forhold mellem en chef eller eventuelt en studentermedarbejder eller praktikant hurtigt kan komme til at se uprofessionelt ud. 

Der er desuden ofte særlige personalepolitikker for chefer og ledere, hvor det kan være forbudt at indlede et forhold mellem chef/leder og ansat. Derfor er det vigtigt, inden du gør noget, at du sætter dig ordentligt ind i personalepolitikken hos din arbejdsgiver.

Hav altid en tanke på, hvordan din arbejdsplads vil blive påvirket

En ting du kan være sikker på, er at dine kollegaer vil reagere, så snart de ved nogen om din flirt med din kollega. Du skal altså være opmærksom på, at din affære formentlig vil få en del opmærksomhed fra dine kollegaer. 

For mange kan det være svært at forholde sig til medarbejdere som par, hvorfor det også vil være en stor fordel hvis I ikke opfører jer sådan. Det kan hurtigt komme til både at være uprofessionelt og upassende for alle i virksomheden. 

I bør altså holde flirteriet derhjemme, og være professionelle som før jeres forhold, når I er på arbejde. 

Snak med din nærmeste leder

Når du ses med en kollega, kan det være en god idé at lade din nærmeste leder være den første der ved noget. Det er ikke altid en behagelig samtale, men på den måde kan du hurtigt få en fornemmelse af hvilken holdning der er til situationen, og hvordan du skal opføre dig når du er i det.

I en situation hvor man ikke helt ved hvad holdningen er, kan det være rart at have støtte og accept fra sin chef, inden enkelte kollegaer kommer med kommentar om hvorvidt det er upassende eller ej. 

Ved at du tager snakken med din nærmeste leder, kan det også være muligt at han/hun tilpasser jeres positioner på arbejdspladsen efter dette. Det kan eksempelvis være ved at have nye lokationer, så man ikke går op og ned ad hinanden hver dag. 

Pas på hinandens grænser

Et svært emne omkring kærlighed på arbejdspladsen kan være hvor grænserne går. Det kan dels være en personlig ting, men der er også kollegaer at tage hensyn til. En frisk kommentar kan virke uskyldig for nogen, mens det for andre kan være starten på den næste #MeToo skandale. 

Derfor handler det om at finde en balance alle kan være i. Det handler ikke kun om at være lidt ekstra kærlig, men også om at være lidt mere hjælpsom eller give lidt mere opmærksomhed til din flirt, end resten af dine kollegaer. Uanset hvordan du vælger at gribe det an, bør du være opmærksom på hvordan din flirt og dine omgivelser reagerer på din adfærd. Du bør aldrig overskride nogens grænser, og start altid med at undersøge om der findes personalepolitikker der kræver den enes opsigelse, hvis følelserne er gengældte.

Comments are closed.

Close Search Window