Arbejdsrelateret|

Der findes ikke mange mennesker, som trives med at skulle skrive ansøgninger. Det er ikke ligefrem sjov og god underholdning at skulle sælge sig selv, beskrive sine kompetencer og sætte sig selv på spidsen – men det er nu nødvendigt. Drømmejobbet kommer ikke flyvende til dig. Det kræver arbejde, erfaring, viden, vilje og en rigtig god ansøgning. Hvis du skriver en dårlig ansøgning, kan du ikke forvente at komme i betragtning til jobbet. De har ikke andet at gå ud fra end din ansøgning til at begynde med.

Er du lidt rusten i at skrive jobansøgninger?

Vi har alle sammen prøvet at skrive en jobansøgning. Det kan dog være noget tid siden. Derfor kan det være belejligt lige at få noget hjælp til f.eks. at lave et godt CV, bare så rusten forsvinder. Og så skal du ikke regne med, at du får skrevet vinderansøgningen i første hug. Det kræver tid, overvejelse og et kritisk blik at formulere en god jobansøgning, der er spændende at læse, giver noget konkret til modtagerne, fortæller noget om dig og giver lyst til at tage dig med på holdet.

Husk den sidste ingrediens til samtalen

Har du formået at skrive den gode ansøgning, lave et godt CV, som din nye arbejdsgiver er imponeret over, så velkommen til samtalen. Her handler det i stor stil om dig. Arbejdsgiverne har dit CV, har givet udtryk for, at du passer til stillingen og har et mindre indblik i dit arbejdsliv. Nu gælder det et kort møde, hvor du, din viden og din erfaring skal på bordet. Det kan være stressende at skulle til jobsamtale, men husk på, de har allerede vist interesse for dig som kandidat til jobbet. Se det som en sejr, og arbejd videre derfra.

En godt tip til jobsamtalen er at prøve at tage ordet. Lad være med blot at svare på deres spørgsmål, men hav dine egne spørgsmål med i baghånden. Det viser engagement, og at du ikke er bange for at arbejde i pressede situationer, fordi du stræber efter målet. Enhver virksomhed vil have en frisk og energisk person med på holdet.

Comments are closed.

Close Search Window