Arbejdsrelateret|

Det er blevet mere og mere populært at få flere indtægtsstrømme til spare op til pensionen, tjene lidt ekstra penge til ferier og sjov, eller lignende. Nedenfor kigger vi på hvor meget den gennemsnitlige dansker tjener og spenderer i løbet af et år. Her kigger vi også på hvorfor og hvordan danskerne udvider sine muligheder med flere indtægtsstrømme. 

Hvor meget tjener danskerne?

I Danmark tjener den gennemsnitlige lønmodtager 43.487 kroner om måneden før skat. Det bliver til omkring 520.000 kroner om året, men husk altså at der er tale om lønnen før skat. Måske lyder en halv million kroner i løn om året som meget, men der kommer hurtigt mange udgifter. 

Den gennemsnitlige dansker ender med at betale omkring 13 millioner kroner i skat i løbet af hele sit liv. Desuden går der også mange penge på benzin, elektricitet, vand, husleje og mad i løbet af et år. Alene på Black Friday er der danske regioner hvor gennemsnitsdanskeren bruger over 3000 kroner på shopping i løbet af en dag. Der er også danskere som bruger op til mellem 10.000 og 20.000 kroner på deres kæledyr hvert år. Dermed kan månedslønnen altså hurtigt forsvinde.

De ekstra indtægtsstrømme

Derfor kan det være at du ønsker at have en ekstra indtægtskilde uden at skulle arbejde dobbelt op. Flere og flere danskere vælger at investere kryptovaluta, NFT, aktier og lignende. Et nyere koncept er aktiesparekontoen, som trådte i kraft i begyndelsen af 2019. Det foregår gennem en bank som fx Saxo Bank og andre banker i Danmark. 

Det skal du vide om at tjene flere penge

Først og fremmest skal du vide at der ikke findes gyldne metoder til at få flere penge henover natten. Alt kræver tid og energi. Det gælder uanset om du vælger at investere i aktier, NFT, kryptovaluta eller at åbne en aktiesparekonto. Lige meget hvad du vælger får du mest ud af det ved at bruge tid på at læse op på stoffet samt at søge hjælp fra eksperterne. 

Der er nemlig mange personer, som foretrækker at gøre tingene selv. Det er der i princippet ikke noget galt i. Udfordringen bunder ofte i at det kan være svært at finde tid til sin partner, børn, job, fritidsinteresser og egentligt bare at slappe af. Desuden kan du nyde fordel af at søge hjælp fra eksperter på internettet enten ved at læse deres gratis information eller at booke en konsultation. 

Der er folk, som har brugt flere år på at nærstudere aktier og generelt hele finansmarkedet. Når du hyrer dem, betaler du for netop den ekspertise, der potentielt kan spare dig fejltagelser, og som måske kan hjælpe dig med at opnå større fortjenester.

Ingen garanti

Det er vigtigt at understrege at det alene at investere i aktier eller at have en aktiesparekonto ikke er en garanti. Måske kan det hjælpe dig med at spare mere op til din pension eller til at få de ekstra penge, som du mangler til at leve det liv, som du drømmer om. Husk dog altid på at de potentielle fortjenester afhænger af verdensøkonomien, den enkelte virksomhedsøkonomi, markedstendenser og andre altafgørende faktorer. 

Comments are closed.

Close Search Window