Dette indhold er sponsoreret
Der er mange regler og retningslinjer at tage hensyn til i dagligdagen for den enkelte person. Det er langt hen ad vejen håndterligt. Men når man skal handle som firma, er der andre regler og retningslinjer at have for øje, som kan have alvorlige konsekvenser, hvis man overtræder dem. Fordi der er forskel på regler og muligheder for enkeltpersoner og firmaer, kan det være svært at holde styr på, om man agerer korrekt i forskellige situationer som firma. Derfor kan det være smart at have en juridisk rådgiver, når der skal træffes beslutninger.
Vælg en advokat med erfaring
Når man vælger en juridisk rådgiver, er det vigtigt, at man stoler på advokatens dømmekraft. Derfor er det en fordel at vælge advokater, som allerede har noget erfaring i branchen. Hvis de samtidig har en baggrund med forskellige firmaer, der forretningsmæssigt ligner dit, kan du være sikker på, at de også kan hjælpe dig. Nogle advokatfirmaer, som eksempelvis dette advokatfirma i København, arbejder også med større firmaer, som spænder internationalt – det giver dem også erfaring med international lovgivning, som du måske senere hen kan drage fordel af.
Kontrakter og aftaler
Et centralt element i ethvert firma er kontrakter og aftaler. Ansættelser er som regel baseret på kontrakter, der repræsenterer en juridisk bundne aftaler mellem firmaet og den ansatte. Det er derfor en fordel at have en jurist inde over kontraktskrivningen, så du kan være sikker på, det der står i kontrakten også med lovens øjne er gyldigt. Det samme gælder også eksempelvis handelsaftaler og opsigelser – for at undgå tvister og eventuelle dyre retssager, er det en god ide at sikre sig, at betingelserne for aftalerne juridisk set er helt i orden.
GDPR og rettigheder
Et andet vigtigt område at have det juridiske på det rene er, når det handler om persondata eller om immaterielle rettigheder. Som firma kan det komme til at betyde alt at få dækket immaterielle rettigheder, som forretningshemmeligheder, ophavsret og varemærkeret. Hele grundlaget for indtægten er ofte baseret på produkter, og hvis ikke rettighederne er beskyttet, har konkurrenter muligheder for at lave det samme produkt. I dagens samfund er det tillige vigtigt at sikre korrekt håndtering af persondata, så de ikke bruges til noget, dine kunder ikke er gået med til. En advokat i ophavsret og GDPR er derfor central for din forretningsmodel.
Der er en hel masse andre områder, hvor juridisk rådgivning kan være gavnligt for dit firma, for eksempel når det kommer til salgs- og leveringsbetingelser, ejeraftaler, enterprise eller fortrolighedsaftaler. Her har vi kun nævnt centrale områder, hvor juridisk rådgivning kan være gavnligt for dit firma, men i sidste ende ved du bedst selv, hvad du har brug for rådgivning til.