Diverse|

Eksamenstiden er over os, og rundt omkring i landet sidder tusindvis af studerende og giver den gas på tastaturet. Men en god eksamensopgave handler ikke kun om at skrive klart og tydeligt, det har også stor betydning, at du har øje for de små detaljer. 

Det kan dog være svært, hvis du har siddet ved skærmen i mange timer, og sætningerne er begyndt at flyde sammen. Derfor får du her 3 tips til, hvad du kan gøre for at få skrevet den bedste opgave som muligt.  

Husk at give din hjerne fri

En eksamensperiode er ofte lang, og de store opgaver fylder rigtig meget i hovedet. Mange oplever derfor svigtende koncentration og at køre død i skrivningen, hvis de sidder med den uafbrudt.

Faktisk mener eksperter, at vores hjerne ikke er konstrueret til at koncentrere sig i mere end 20-30 minutter ad gangen. Af den grund er det særdeles vigtigt at holde regelmæssige pauser i eksamensskrivningen.

Giver du din hjerne lidt fri, bliver du langt mere effektiv, når du genoptager skrivningen og sikrer, at du ikke får en koncentration som en guldfisk.

Sluk for din telefon

Ligger din telefon ved siden af dig, når du skriver, er du konstant i fare for at blive distraheret og miste flowet i skrivningen. Sørg derfor for at slukke telefonen eller i hvert fald at sætte den på flytilstand, så du ikke at blive forstyrret af lyde og notifikationer.

Du kan også gå skridtet videre og installere programmer på din telefon eller computer, der blokerer for adgangen til sociale medier i en rum tid. Det fungerer rigtig godt for mange. Eksperimenter med forskellige løsninger for at finde dem, der virker bedst til dig.

Korrekturlæsning er essentielt

Når du endelig har sat det sidste punktum i opgaven, kan det være fristende at kalde den færdig. Men det går ikke.

Du kan have skrevet nok så god en tekst, men meget af tekstens klarhed ligger i detaljerne, og det vil være rigtig ærgerligt, hvis dit hårde arbejde ikke bliver belønnet pga. stavefejl, grammatiske kiksere og skiftende tempus.

Derfor er korrekturlæsning helt essentielt for din opgave. Du kan sagtens stå for det selv, bare sørg for at sætte godt med tid af til det.Er du derimod ikke den store grammatiknørd, kan du mange steder få hurtig og billig studiekorrektur af professionelle korrekturlæsere. På den måde får du vished om, at dit budskab kommer til at fremstå klart og tydeligt for læseren.

Comments are closed.

Close Search Window