Diverse|

Dette indhold er sponsoreret

Uanset om du skal til at sælge, eller købe en bolig, så kan en ejerskifteforsikring gøre en betydelig forskel for hele handlen. Men hvordan kan dette være? Det bliver der kigget lidt på i denne artikel. 

Hvad er ejerskifteforsikring, og hvorfor er det en god idé?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der dækker skjulte skader, fejl og mangler, som dukker op efter en bolighandel. Det kan f.eks. være hvis der er fejl og mangler ved huset, som hverken sælger, eller køber havde bemærket inden salget. En almindelig ejerskifteforsikring giver sikkerhed for dækning ved store alvorlige skader i mindst 5 år, og heri dækkes også nærliggende risiko for skade. Det er kun skader, der måtte opdages indenfor denne periode, som man kan få dækket. 

Angående ejerskifteforsikring pris, så kan den variere på baggrund af forskellige parametre, fx om man vælger en almindelig ejerskifteforsikring, eller en udvidet ejerskifteforsikring, som gælder i 10 år og giver en bredere dækning. Det anbefales altid at man snakker med fx sit forsikringsselskab, en køberadvokat, eller en byggesagkyndig om, hvad der giver mest mening for én selv.

En ejerskifteforsikring er ikke en garanti for at man ikke selv skal betale for nogle af de skader, fejl og mangler, der måtte vise sig – men det er bedre at have en forsikring end ingen forsikring overhovedet.

Er det obligatorisk at have en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er ikke obligatorisk at have, men det anbefales altid at man tegner én, hvis man skal handle bolig. En ejerskifteforsikring dækker over eventuelle skader på huset, som man ikke selv har forårsaget, og man ved aldrig rigtigt, hvad der gemmer sig i boligen. 

En ejerskifteforsikring giver således tryghed for, at man ikke selv skal betale for eventuelle skader, fejl og mangler, der måtte dukke op, hvilket giver én mulighed for at spare både penge og besvær.

Ejerskifteforsikring – hvad skal man være opmærksom på?

Det er ikke alle skader og fejl, der er dækket af ejerskifteforsikringen, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på, hvad forsikringen dækker over, inden man køber den. Herunder kan der ses nogle eksempler på disse:

– Skader og fejl, der allerede var til stede i boligen ved købstidspunktet
– Skader og fejl, der skyldes almindelig slid og ælde, dækkes som udgangspunkt ikke
– Skader og fejl, der skyldes ulovlige installationer i boligen (eksempelvis forkert installerede el-installationer)
– Skader og fejl, der skyldes naturlige hændelser

Selvom ejerskifteforsikring ikke dækker over alt, så dækker den over meget. Så for at være helt sikker, så er det stadig vigtigt at gennemgå boligen grundigt, før den bliver sat til salg. Du kan med fordel tage en samtale med en professionel bygningssagkyndig og få lavet en tilstandsrapport og et el-syn, for at være helt sikker på, at der ikke gemmer sig nogen skjulte skader, fejl og mangler.

Comments are closed.

Close Search Window