Diverse|

Boligpriserne i landets store byer såsom København, Aarhus og Aalborg har længe været stærkt stigende. Dette kan gøre det svært at finde en lejlighed af en passende størrelse til en pris, som er til at betale. Dette kan nok særligt være et problem, hvis du er studerende, eller hvis din karriere lige er startet. 

Heldigvis er der gode råd at hente for den kreative hjerne. For hvis du lægger lidt ekstra tanker i din indretning, er der rige muligheder for at få mere ud af dine kvadratmetre.

I denne guide vil vi se på nogle af de muligheder, du har. På den måde kan du komme til at leve og gøre karriere i netop den by, du gerne vil – Uden at gå alt for meget på kompromis med dit hjem.

Soveløsninger med flere anvendelsesmuligheder

Én af de første ting du kan se på er din soveplads. Den fylder typisk meget, men med lidt omtanke kan du heldigvis få mere ud af møblet end blot en soveplads.

Her er nogle forskellige soveløsninger, du kan overveje:

  • Sovesofa – Bor du i en etværelses, kan det være svært at få plads til både en sofa og en seng. I denne forbindelse kan en sovesofa være en god løsning. Den giver dig nemlig en sofa om dagen og en seng om natten. Du kan bl.a. finde inspiration til dit valg af sovesofa på hjemmesiden herligthjem.dk.
  • Seng med opbevaring – Nogle senge har fx et magasin eller skuffer til opbevaring. Med sådan en løsning kan du muligvis spare et skab, en reol eller lignende væk.
  • Skabsseng – En skabsseng er en seng, som kan slås op i et skab. Det er således en sengetype, som optager meget lidt gulvplads.

Tænk i praktiske opbevaringsmuligheder.

Foruden der hvor vi sover, er der også mange andre i steder i hjemmet, hvor du med lidt omtanke kan få mere ud af pladsen.

Først og fremmest bør du sikre dig, at dine garderobeskabe er store nok. Fylder de eksempelvis pladsen godt nok op til loftet? 30-40 cm ekstra foroven kan være utroligt praktisk, selv om det er lidt besværligt at komme til. For her kan du bare placere nogle af de ting, du ikke lige har brug for til daglig.

Et andet sted det er værd at optimere på er et eventuelt opbevaringsrum på loftet eller i kælderen. Mange fylder bare op med kasser, møbler m.v. uden nærmere omtanke. Men bruger du lige lidt energi på at indrette rummet med eksempelvis nogle praktiske, åbne reoler, kan du i mange tilfælde udnytte pladsen langt bedre end med et tomt rum. Den største fordel ved en god indretning af opbevaringsrummet er dog nok, at du kan gøre det nemmere for dig selv at komme til dine ting, hvis du får struktureret det fornuftigt.

Bo sammen

Det at bo sammen kan også være en god måde til at udnytte pladsen bedre. For når I bor to eller flere i en lejlighed sammen, kan I deles om flere af rummene: Eksempelvis badeværelse, køkken og gang.

Det at bo flere sammen kan også have mange andre fordele. Eksempelvis kan I lave en madordning, sådan så I alle sparer tid i køkkenet. Dette kan give mere tid til andre ting – Såsom at udleve karrieren. Madordningen kan også gøre det nemmere at spare penge på jeres indkøb.

I Danmark er det nok mest normalt at bo sammen i bofællesskabs-lignende ordninger i de unge år, da mange jo stifter familie, når de bliver lidt ældre. Vi vil dog tale for, at det kan være værd at overveje at bo sammen, selv om du ikke har kæreste og/eller familie.

Ryd ud

Sidst men ikke mindst kan det være værd at tænke på, om du virkelig har brug for alle de ting, du har fyldt dit hjem op med. For mange af os er det lidt nemmere at købe nyt, end det er at rydde ud.

Ofte viser det sig, at du slet ikke har brug for alle de ting, der står og fylder. For i hverdagen har vi jo nok bare en tendens til at stirre os lidt blinde på, hvordan vores hjem ser ud. Derfor kan det være en god idé at tvinge sig selv til at tage et mere kritisk blik på hjemmet i ny og næ.

Comments are closed.

Close Search Window