Dette indhold er sponsoreret
Et vellykket projekt er ikke kun et spørgsmål om at have det rigtige budget. Det handler også om at have den rette tilgang til projektet, og sætte realistiske mål for, hvad man ønsker at opnå. Det er vigtigt at have fokus på de ting, der virkelig betyder noget for slutresultatet, og ikke lade sig distrahere af mindre detaljer. Derudover skal man være forberedt på, at der kan opstå uforudsete problemer undervejs – og være fleksibel nok til at finde en løsning på dem. Endelig er det afgørende, at alle parter i projektet arbejder sammen mod et fælles mål, og har tillid til hinanden.
Scrum er en projektledelsesmetode, som kan lette alle disse aspekter. Scrum metoden er perfekt til forholdsvist små teams, der arbejder i intense “sprints”, hvor man burger 4 til 6 uger på at opnå et mål, som eksempelvis kunne være at launche sprintets produkt til sine kunder.
Hvad er projektledelse?
Projektledelse er at styre og gennemføre et projekt fra start til slut. Dette indebærer typisk en række forskellige aktiviteter, som skal planlægges og gennemføres. For det første skal man have styr på hvilket mål man gerne vil opnå med sit projekt. Dernæst skal man have styr på hvilke ressourcer der er nødvendige. Når disse to ting er på plads, skal man have styr på alle de aktiviteter, der skal udføres, og ikke mindst hvornår de skal udføres af hvem.
Hvilke faser gennemløber et typisk projekt, og hvordan kan man sikre en jævn overgang mellem dem?
Et typisk projekt gennemløber faserne planlægning, udførelse og afslutning. I planlægningsfasen skal man have styr på hvilket mål man ønsker at opnå med projektet, hvem der skal være involveret i projektet og ikke mindst hvordan man når frem til det endelige resultat. Udførelsesfasen er den fase, hvor man rent faktisk gennemfører de aktiviteter, der er planlagt i planlægningsfasen. Dette kan være alt fra at bygge et hus til at afholde et kursus. Afslutningsfasen er den fase, hvor man evaluerer om det opnåede resultat lever op til de forventninger og krav, der blev sat i planlægningsfasen. Hvis resultatet ikke lever op til forventningerne kan det være nødvendigt at gennemføre en eller flere af de tidligere faser igen for at sikre et bedre resultat.
Hvorfor er det vigtigt at have en klar idé om målene for et projekt fra starten af?
Det er vigtigt at have en klar idé om målene for et projekt fra starten af, da dette sikrer, at man ikke kommer til at lave unødvendige aktiviteter, som ikke vil bidrage til det endelige resultat. Dermed mindsker man spildtid.