Diverse|

Dette indhold er sponsoreret

Få ting her i livet er sikkert. Ét er dog sikkert, på et tidspunkt skal vi alle herfra. Når denne tid kommer, vil de fleste af os efterlade venner og familie, der for fleres vedkommende rammes af sorg. For de nærmeste vil denne sorg være svær at kapere i starten, hvor der samtidigt venter dem mange store og små opgaver med alt fra at tage kontakt til en bedemand og arrangerer din begravelse, til at skulle rydde din bolig. Det kan for de fleste godt gå hen og blive en hård tid, men ikke desto mindre er det en tid, som du kan være med til at gøre langt lettere for dem, hvis du er åben for at tale om det tabu som døden unægtelig er.

Bryd tabuet og tal om din afsked

Vi ved heldigvis ikke hvornår vi selv skal herfra, og for mange er det heldigvis også noget som først sker meget langt ude i fremtiden. Når det sker, er familien dog efterladt med en masse valg, de skal træffe. Valg om hvorvidt om der skal bruges en urne eller kiste. Beslutningen om hvilket salmer der skal synges i kirken – og ja også hvilket tøj du skal have på, under din sidste rejse. Beslutninger som disse kan det dog sagtens lade sig gøre at planlægge på forhånd, uden nødvendigvis at sidde og tage referat til en lidt dyster samtale. Det er en samtale, som kan være svær at åbne op for, men ikke desto mindre en samtale som vil hjælpe de pårørende meget i den nærmeste tid efter din død, hvis du har taget stilling til disse spørgsmål inden da. 

Få skrevet et testamente

De fleste ældre har efterhånden styr på et testamente. Mange yngre, har dog ikke helt den samme styr på, hvad der skal ske efter ens død. Det er meget naturligt, men ikke desto mindre noget som kan vokse sig til et stort problem, hvis en pludselig død indtræffer. Et testamente er nemt at få lavet, og koster ikke særlig meget. Testamentet kan nemt ændres i flere gange, hvis der er behov for at tilgodese andre dine ejendele, når du skal herfra. Døden har desværre vist sig at være en hyppig årsag til strid i visse familier, og her kan du gøre dit for at undgå at arvestriden skal opstå som følge af usikkerhed om arven.

Comments are closed.

Close Search Window