Diverse|

Et ofte stillet spørgsmål til jurister der arbejder med testamenter osv. er hvornår man bør få lavet de forskellige ting, herunder en fremtidsfuldmagt. 

Og helt ærligt, så er det korte svar faktisk nu. Også selvom du måske er ung, i arbejde, og generelt føler du har styr på livet.  Så bør du få lavet en fremtidsfuldmagt. 

Læs mere om hvorfor, hvordan og til hvad herunder i artiklen.

Hvorfor skal man lave en fremtidsfuldmagt

Du skal få lavet en fremtidsfuldmagt fordi livet desværre er uforudsigeligt, og om få timer kan der ske noget som ændrer dit liv for altid, og gør dig ude af stand til selv at træffe dine beslutninger. 

Her skal du tænke over hvem du vil have til at træffe beslutninger på dine vegne, samt du kan diktere rammerne for hvordan dette skal gøres. 

Hvis du ikke laver en fremtidsfuldmagt, så vil det være en tilfældigt beskikket hverve der kommer til at sidde med beslutningerne. 

Det kan i nogle tilfælde også være en god ide, men hvis du har skrevet det ønske i din fremtidsfuldmagt og allerede valgt en beskikket hverve, så kan det gøre sagsgangen hurtigere, hvis der bliver brug for det. 

En lettelse for dine pårørende

En fremtidsfuldmagt er ikke kun en fordel for dig selv. Det kan i mange tilfælde også være en lettelse for dine pårørende, de står nemlig måske i en svær situation og skal træffe nogle ønsker på dine vegne, uden at kunne spørge dig til råds, og høre hvad du synes. 

Opgaven bliver nemmere for dem såfremt der ligger en fremtidsfuldmagt.

Dette kan en fremtidsfuldmægtig gøre

Du sætter selv rammerne for hvad den fuldmægtige kan gøre på dine vegne, men det vil typisk dreje sig om økonomiske og personlige forhold som f.eks.: 

  • At betale dine regninger
  • At sælge din bolig
  • At sige ja tak eller nej tak til behandling
  • At søge om en plads på et plejehjem
  • Lave ændringer i dit testamente
  • Administrere din digitale post

Ovenstående er kun eksempler på hvad en fremtidsfuldmagt kan dække over. 

Sådan laver du en fremtidsfuldmagt


Du skal rette henvendelse til en jurist, eller benytte dig af en af de mange online muligheder for at lave en fremtidsfuldmagt. 

Fuldmagten skal både skrives under af dig og den eller de personer der skal være fuldmægtige. 

Herefter skal fuldmagten underskrives af en notar i byretten.

Hvis der bliver brug for fremtidsfuldmagten i fremtiden, så skal den sættes i kraft. Det sker efter henvendelse til familieretshuset.

Comments are closed.

Close Search Window