Diverse|

Står du og skal erhverve dig en bil, så kan det virke som en ufattelig stor beslutning, fordi det sjældent er helt billigt at skulle købe en bil. Der er altså tale om at det er mange penge der skal bruges og derfor er det også vigtigt, at man ikke bare køber det første man ser, men husker at undersøge markedet for muligheder først.

Betal selv udbetalingen og få et billigere billån

Det første du skal gøre op med dig selv, er om du vil købe en brugt eller helt ny bil. Hvis du har en plan om, at den bil du skal erhverve dig, som minimum skal kunne klare hele den næste fase af dit voksenliv, så kan det være at der er tale om en ny eller næsten ny bil. Disse køb kræver en god sjat penge på kontoen, hvis ikke du skal ud i at optage et billån.

Selv hvis du skal optage et billån er det en god idé at have nogle penge klar, som du kan betale i udbetaling til bilen. Det er ikke et krav at du skal have til udbetalingen hos alle långivere. F.eks. hvis du bruger Coopbank.dk, kan du opleve at det ikke er et krav, men det gør alt andet lige, at dit lån hos dem bliver billigere i længden. Det har altså en betydning, for hvad et billån koster, om du har til en god udbetaling selv eller om du skal låne hele beløbet.

Brug långivers kalkulator for at finde det rette lån

Jo større et beløb du skal låne, jo dyrere bliver det for dig at låne pengene. Du kan med fordel tage et kig på den långiver du synes passer bedst på dig, for der kan du lege lidt med tallene i deres kalkulator for at se, hvornår lånet bliver bedst for dig.

Det er altså ikke muligt bare at give en pris på hvad det koster at oprette et billån for det afhænger af rigtig mange forskellige ting. Hvis du f.eks. giver dig i kast med at lege med kalkulatoren, så vil du hurtigt opdage, at hvis du køber en brugt bil, så bliver afviklingsperioden på lånet mindre og minde. Det er selvfølgelig nok også et mindre beløb der skal betales for en bil der er 7 år gammel kontra 1 år gammel, men de fleste långivere holder sig helt fra alt låne til biler der er mere end 8 år gammel.

Spar selv op til ældre biler. Foto: Unsplash

Når den bil du vil købe ikke er helt ny længere

Har du brug for et lille afdrag hver måned, så er det at foretrække at der kan afvikles i det maksimale antal måneder, som hedder 120 måneder eller 10 år. Det kræver dog at bilen du vil købe, ikke er ældre end 4 år, når du optager lånet. Det kan være godt at have det med i overvejelserne når man kigger efter en ny brugt bil.

Det gode ved at vælge en bil der ikke er helt fabriksny er, at du er sikker på at bilen er kørt til. De fleste fabriksfejl vil allerede være opdaget og udbedret når du f.eks. køber en bil der er 1-2 år gammel. Her er det dog vigtigt at sikre sig, at alle service er overholdt og at den ikke har kørt til og fra Italien hver uge, så du allerede står overfor de store udgifter som ny tandrem og lignende.

Få lavet en god handel du bliver glad for i mange år frem

En bil mister meget værdi i løbet af de første kilometer og det kan derfor gå hen og blive en ret god handel du får dig, fordi den på et tidspunkt bliver mere værd end hvad du skylder i den. Det er altid rart når man når dertil, hvor der nærmest er tale om et break even, for skulle omstændighederne være nogle andre pludselig, så er det altså muligt at betale bilen ud, med de penge den bliver solgt for og man undgår at blive forgældet.

Det er her vigtigt at du sikrer at din långiver vil acceptere indfrielse før tid, så du ikke risikerer at skulle betale en masse gebyrer for at lukke lånet og komme videre. Det er heldigvis ved at være en ganske almindelig ting, at långiveren kun kræver renter for indeværende måned, men vid dig sikker i stedet for at antage noget og få det gerne på skrift, så du altid har det ved hånden.

Comments are closed.

Close Search Window