Der er mange råd derude, når det kommer til at søge et job. Noget af det er godt, og noget af det er ikke så godt. Hvordan kan du se forskel?
Her er et par ting, som du skal huske på, når du søger et job, og som vil hjælpe dig med at øge dine chancer for at blive ansat.
Hvordan man skriver et CV
Allerførst skal du finde et job et søge. Det kan du gøre på jobportal.dk eller andet online opslagsværk for ledige stillinger. Når du har fundet en spændende stillling er det tid til at søge jobbet.
Når du søger et job, er et CV en af de vigtigste brikker i puslespillet. Dit cv er en chance for at vise potentielle arbejdsgivere, hvem du er, og hvad du kan. Hvis du ønsker at få dit drømmejob, skal du vide, hvordan du skriver et CV, der får dig bemærket.
Der er et par vigtige ting, du skal huske på, når du skriver et CV. For det første skal du sørge for, at dit cv er fri for grammatik- og stavefejl. Dette vil vise potentielle arbejdsgivere, at du er detaljeorienteret, og at du tager din karriere alvorligt. For det andet skal du fokusere på dine præstationer.
Potentielle arbejdsgivere ønsker at se, hvad du har gjort tidligere, så sørg for at fremhæve dine succeser. Endelig skal du sørge for, at dit cv er kortfattet og præcist. Ingen ønsker at læse en roman, så hold dit cv kort og godt.
Hvis du følger disse enkle tips, er du på vej til at skrive et cv, der hjælper dig med at få det job, du ønsker.
Sådan forbereder du dig til en jobsamtale
Det er vigtigt at huske, at en jobsamtale er en tovejssituation. Arbejdsgiveren forsøger at finde ud af, om du passer til stillingen, og du forsøger at finde ud af, om arbejdsgiveren passer til dig.
Med det in mente får du her nogle tips, der kan hjælpe dig med at forberede dig til en jobsamtale.
Lav din research. Lær så meget som muligt om arbejdsgiveren, stillingen og branchen.
Det vil hjælpe dig med at formulere spørgsmål, som du kan stille under samtalen, og vise arbejdsgiveren, at du virkelig er interesseret i stillingen.
Øv dig, øv dig, øv dig. Ud over at undersøge arbejdsgiveren er det vigtigt at øve dine svar på almindelige interviewspørgsmål. Det vil hjælpe dig med at føle dig mere sikker og forberedt, når det er tid til den egentlige samtale.
Klæd dig på til succes. Det første indtryk er vigtigt, så sørg for, at du klæder dig passende på til samtalen. Det betyder, at du skal være professionelt klædt og undgå eventuelle garderobeuheld.
Kom til tiden. Hvis du kommer for sent til en samtale, er det en sikker måde at gøre et dårligt indtryk på. Sørg for at kende stedet for interviewet på forhånd og planlæg at ankomme 10-15 minutter før tid.
Følg op. Efter samtalen skal du sørge for at sende en takkekort til arbejdsgiveren. Det er en høflig gestus og vil hjælpe dig med at holde dig i fokus, når arbejdsgiveren træffer sin ansættelsesbeslutning.
Hvad skal du have på til en jobsamtale
Når du søger et job, er det første indtryk vigtigt. En del af at gøre et godt første indtryk er at se godt ud. Hvordan du klæder dig på til en jobsamtale siger meget om dig som ansøger. Det viser, at du tager processen alvorligt, og at du er villig til at sætte dit bedste ben frem.
Selv om det gamle ordsprog “klæd dig på til det job, du vil have” stadig er et godt råd, er det også vigtigt at overveje kulturen i den virksomhed, du skal til samtale hos.
Hvis du skal til samtale i en mere afslappet startup-virksomhed, behøver du ikke at have et jakkesæt på. Men hvis du skal til samtale i en traditionel virksomhed, er det vigtigt at gå på den formelle side af sagen.
Generelt er det bedst at gå på den formelle side, når du klæder dig på til en jobsamtale. Det betyder ikke, at du skal have et tredelte jakkesæt på, men du bør undgå at bære alt for afslappet tøj, f.eks. jeans eller en t-shirt.
Hold dig til business casual tøj, f.eks. bukser, en blazer og en skjorte med knapper. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal tage på, er det altid bedre at være overdressed end underdressed.
Husk, at dit mål er at gøre et godt indtryk på din potentielle arbejdsgiver. At klæde sig ordentligt på er en måde at gøre det på. Så tag dig tid til at vælge det rigtige tøj til din jobsamtale, og sørg for at sende det rigtige budskab til din potentielle arbejdsgiver.