Diverse|

Nummerplade på mur

Dette indhold er sponsoreret

Markedet for brugte biler er i dag større end nogensinde. Internettet bugner af hjemmesider, hvor du kan finde, købe og sælge brugte biler, mens også auktionshuse og flere aviser flyder over med annoncer for brugte køretøjer. Aldrig tidligere har det været så let at købe en brugt bil, hvor der ofte også kan være rigtig gode penge at spare på brugte biler, frem for at købe den som brugt. 

inden du når så langt som til at købe den bil du har udvalgt dig, gør du dog klogt i at undersøge bilens nummerplade. På Tjekbil.dk kan du nemt og hurtigt finde nr plade info, hvilket kan hjælpe dig med at undgå flere potentielle dårlige overraskelser efter bilkøbet. Herunder kan du læse, hvorfor du altid bør tjekke nummerpladeoplysninger før køb af brugt vogn.

Du undgår at blive medskyldig i hæleri

Selvom det hører til sjældenheder at stjålne biler sælges brugt i Danmark, sker det dog alligevel fra tid til anden. På Tjekbil.dk kan du dog ved hjælp af nummerpladeoplysninger undgå at blive fanget i en situation, hvor du pludseligt har købt og betalt for en stjålet bil. Gennem en søgning på nummerpladen på tjekbil.dk, kan du således indhente data fra Skats motorregister, Trafikstyrelsen, Det Digitale Tinglysningssystem samt hjemmesiderne BilGalleri og BilHandel. Herigennem kan du finde både bilens registreringsnummer samt ejer, hvortil du let kan tjekke om disse oplysninger matcher sælger og bilens registreringsnummer.  Matcher denne ikke med sælgerens navn, er der en stor sansynlighed for at bilen er stjålet, hvortil du selvfølgeligt gør klogt i at kontakte politiet. Sælges bilen meget billigt, bør du derfor være ekstra opmærksom på at undersøge dette til bunds, inden du sætter overfører pengene til sælger. 

En søgning på nummerplade info afslører bilens stand

Ved hjælp af nummerpladeinformationerne kan du tilgå bilens synsrapport, samt ikke mindst se hvornår bilen næste gang skal til syn. Gennem synsrapporten kan du skabe et overblik over, om bilen tidligere har haft større problemer med vitale dele. Har bilen for eksempel haft flere problemer med motor, karburator eller lignende, er det meget sandsynligt at bilen også i fremtiden vil kunne få problemer med de selvsamme dele. Køber du en bil i dårlig stand, kan det i hvert fald nemt ende med at koste dig en ret stor ekstraregning til mekanikere i fremtiden, hvilket du bør overveje grundigt inden du køber bilen. Ligeledes giver synsrapporten dig mulighed for at tjekke kilometertælleren på bilen, da du langt fra altid kan regne med tallet som står i bilen. Som det er nu, er det nemlig ikke ulovligt at stille på kilometertælleren i bilen, så længde det noteres og registreres i synsrapporten. Tjekker du synsrapporten, minimerer du med andre ord risikoen for at købe en bil som har kørt langt mere end reklameret.

Under alle omstændigheder bør du dog aldrig forlade dig 100 % på bilens tidligere synsrapporter og øvrige dokumenter du kan finde ved en søgning. Du bør således altid inspicere bilen selv, hvor du har bedre mulighed for at bese bilen tæt på og spotte eventuelle fejl og mangler. Hvis det er muligt, bør du også altid tage en prøvetur i bilen, blot for at sikre dig, at den overhoved kan køre.

Du undgår at overtage restgæld i bilen

Er der restgæld, ubetalte bøder eller andre udgifter registreret i bilens navn, risikerer du at overtage denne gæld når du køber bilen. En billig bil kan altså nemt blive meget dyre, hvis du pludseligt bliver påkrævet gamle regninger registreret i bilens navn. Værre endnu kan det ende ud, hvis der er tinglyst gæld i din nykøbte bil.

Er der tinglyst gæld i bilen, betyder det, at en eller flere kreditorer har fået sat sikkerhed i bilen. Har sælger et mellemværende med denne kreditor som sælger ikke kan betale af, har kreditoren med andre ord alle rettigheder til at sælge bilen for at få dækket deres udgift. Denne tinglysning gælder også selvom bilen er solgt videre, hvortil du aldrig bør købe en bil med tinglyst gæld i.

Alle disse oplysninger om potentiel restgæld, tinglysning og ubetalte regninger kan du skabe dig et overblik over, ved at søge på bilens nummerplade på Tjekbil.dk.

På den sikre side? Kontakt en forhandler

Når du handler med brugte biler er der altid en lille risiko for, at bilen ikke viser sig at være i helt så god stand som reklamere med. Langt de fleste er heldigvis ærlige mennesker, som ikke kunne drømme om at snyde dig. Alligevel findes der brodne kar ind imellem, som bevidst fusker med billeder, kilometertælleren og beskrivelsen af bilen. Som køber bør du derfor altid bruge din sunde fornuft når du køber en bil, ligesom at du selv bør inspicere bilen for bedre at kunne tjekke for fejl og mangler.Er du nervøs for om du kan stole på sælger, kan det dog være en god ide at overveje at købe brugte biler fra forhandlere. Brugtvogne fra forhandlere er ofte lidt dyre end fra private, hvor der dog i de fleste tilfælde er en mindre garanti på bilen, når du køber den hos en forhandler. Køb af brugtvogne hos en forhandler er dog det sikre valg, da din sikkerhed er noget højere i og med at du handler med en erfaren sælger med sit firmas omdømme at beskytte.

Comments are closed.

Close Search Window