Arbejdsrelateret|

Dette indhold er sponsoreret

For at give dine maskiner ekstra lang levetid, er det vigtigt at du vedligeholder dine maskiner korrekt og passer på dem. For selvom maskiner er lavet til at holde, så kommer de igennem sin levetid til at få brug for en kærlig hånd. 

Et vigtigt element i vedligeholdelsen af maskiner er at smøre dine maskiner. Dette sker ved at påføre fedtstof til centrale dele af din maskine, for at sikre din maskine kan fungere optimalt. 

Når du sørger for at få smøring til dine maskiner regelmæssigt, så forlænger du dine maskiners levetid. Derudover reducerer du også udgifter til vedligeholdelse, da dine maskiner vil opleve færre nedbrud. 

En kort introduktion til centralsmøring

Centralsmøring dækker over en automatisk løsning til smøring af maskiner. Et centralsmøringsanlæg er et system, som automatisk sørger for smøring af din maskine. Dette inkluderer både bevægelige dele, lejer og alle led på din maskine. 

Sikker og enkel smøring

Et centralsmøreanlæg er en sikker og enkel måde at sikre, at alle smøresteder på din maskine bliver smurt korrekt og i rette tid. Derudover gør smøresystemer det også nemmere at få smurt de enkelte led, som ellers kan være svære at komme til. 

Fordi smøringen foregår fuldstændig automatisk, så behøver du ikke driftsstop for at smøre din maskine. Dette kan nemlig ske imens du anvender maskinen, hvilket kan spare dig tid og kræfter, så du i stedet kan fokusere på at få arbejde gjort. 

Derfor er det vigtigt at smøre maskiner

Der er en lang række grunde til at sørge for at smøre dine maskiner regelmæssigt. Smøring af din maskine drejer sig om alle led i din maskine, hvor to eller flere komponenter møder hinanden. 

Først og fremmest kan smøring af led på dine maskiner sikre, at slid og slitage bliver nedsat, så din maskine får en længere levetid. Smøringen sikrer nemlig en jævn overflade, så alle komponenter nemt og gnidningsfrit kan bevæge sig og fuldføre sin funktion. 

Husk også at smøre dine komponenter

Derudover kan smøringen også hæmme for nedbrud, på grund af slidte komponenter. Smøringen skaber de bedste rammer for din maskine til at køre uden problemer, og derfor vil du opleve færre nedbrud, når du sørger for regelmæssig smøring. 

Når du sørger for at passe på alle komponenter, så slipper du også for uventede og dyre reparationer af dine maskiner. Jo mere du passer på dine maskiner i årenes løb, jo mindre skal du betale for omfattende reparationer af led og komponenter i dine maskiner. 

Smøring kan også sikre, at din maskine ikke bliver overophedet ved at minimere gnidningskraften. Dermed risikerer du ikke en overophedet maskine, som pludselig går i stå under arbejdet på grund af friktion. 

De største fordele ved et automatisk centralsmøringsanlæg

Der er en lang række fordele ved et automatisk centralsmøringsanlæg. Derfor er dette også en løsning, som du med fordel kan overveje til dine maskiner. 

Først og fremmest sørger systemet for automatisk at smøre dine maskiner. Dermed risikerer du ikke at glemme at smøre dine maskiner. Dette sikrer en længere levetid for dine maskiner, uden du skal gå og bekymre dig om små vedligeholdelser såsom smøring. 

Sikrer den rette dosering

Derudover sørger det automatiske system også for at dosere den rette mængde smøring, baseret på typen af maskine og størrelsen af din maskine. Dermed risikerer du ikke at anvende for meget eller for lidt fedtstof, men kan sikre den samme regelmæssige behandling hver gang. 

Mindre tilgængelige dele får også smøring

Med et centralsmøringsanlæg sikrer du også at få smøring til dele og led i maskinen, som du ellers ikke normalt kan nå eller har svært ved at komme til. Dette har den store fordel, at du ikke pludselig har problemer med din maskine, fordi nogle få komponenter ikke er blevet vedligeholdt korrekt. 

Automatisk eller manuel smøring

Der er stor forskel på manuel og automatisk smøring. Den største forskel er kravet fra din side om at huske at tilføje fedtstof til dine maskiner. 

Når du får installeret et automatisk system, så bliver alle led og områder samlet ét sted via slanger. Disse tilsluttes til en pumpe, som sørger for at få udbredt fedtstoffet til alle de nødvendige områder på maskinen. Dermed skal du ikke gå og huske på at smøre hvert eneste led på din maskine. I stedet skal du blot huske at tilføje fedtstof til pumpen, og så kører resten helt automatisk. 

Spar tid og penge med automatisk smøring

Derudover sikrer du også, at der ikke er områder som du glemmer. Ved manuel smøring kan alle komme til at glemme et område eller to. Men med et automatisk centralsmøringsanlæg hører du en alarm, hvis der er ét af områderne hvor smøremidlet ikke kan komme til. Dermed bliver ingen områder efterladt eller glemt. 

Når du foretager manuel smøring, så skal du holde driftsstop for at smøre maskinen. Men du behøver ikke spilde tiden med en automatisk løsning. Her bliver din maskine nemlig smurt automatisk, også selvom du har gang i maskinen. Dermed behøver du ikke bruge tid og miste indkomst på at holde pauser undervejs. 

Find en løsning til dine maskiner

Du kan få installeret et centralsmøringsanlæg på dine maskiner allerede i dag. Når du tager kontakt via linket ovenfor, kan du få en uforpligtende snak om dine muligheder, samt hvilke løsninger som vil passe til dine maskiner. 
Hvis du er interesseret i mere inspiration til at vedligeholde dine maskiner, så kan du læse mere i denne artikel. Her er det blevet undersøgt, hvordan du effektivt kan prioritere vedligeholdelsen af dine maskiner, så du sikrer den længste levetid for dine maskiner.

Comments are closed.

Close Search Window