Arbejdsrelateret|

Dette indhold er sponsoreret

Igennem alt den tid, hvor der har været biler til, så har der været en diskussion omkring, om det er bedst at tage bilen, eller om det er bedst at tage offentlig transport i hverdagen. Der er fordele og ulemper ved begge valg, og det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvad der vægter højt på dine prioriteringslister, når du skal beslutte dig for, om du gerne vil tage bussen eller toget, når du skal møde på arbejdet, eller om du gerne selv vil sidde bag rettet. Nedenfor kan du læse de forskellige ting, som du bør tænke over, inden du taget et valg om at køb bil eller købe et pendlerkort. 

Hvor langt har du på arbejde? 

Først og fremmest er det vigtigt, at du overvejer, hvor langt du har på arbejde. Har du allerede en time i bil, så vil dette kun tage længere tid med offentlig transport, og har du derfor brug for flere timer i løbet af dagen, hvor du kan være på arbejde, eller du kan være sammen med din familie, så er offentlig transport ikke en løsning for dig. Det vil i de fleste tilfælde være hurtigere, at du ejer en bil, da denne er langt mere fleksibel. Dog kan det være omvendt, når det kommer til at eje biler i de større byer, hvor det kan være svært at finde god og billig parkering. 

Er der andre, som kan køre med? 

Når du vælger at køre i bil i hverdagen som dit transportmiddel, så er det vigtigt, at du overvejer, om der er andre på arbejdspladsen eller personer, som skal det samme sted hen som dig, som kan køre med, når du pendler. Dette kan gøre, at du kan spare mange penge på benzin i løbet af en måned, og det kan derfor være langt billigere for dig at eje en bil, end hvis du kørte alene bag rattet. Derfor kan det være en mulighed, hvis du gerne vil gøre din oplevelse som bilejer billigere, at du leder efter medpassagere. Hvis ikke dette er muligt, så kan det være en god ide at tage offentlig transport, hvis du gerne vil spare penge, da dette vil være billigere i længden. 

Har du flere ærinder på en almindelig dag udover arbejde?

Derudover skal du overveje, om du har mange ærinder i løbet af en dag, som gør, at du har brug for at kunne køre i en bil. Dette kan være, at du skal aflevere og hente børn, og du har brug for at kunne transportere dem, eller det kan være, at du har steder efter arbejde, hvor det ikke er muligt at komme hen med offentlig transport. Derfor bør du altid overveje, hvordan du skal bruge bilen i hverdagen, inden du beslutter dig for, om du vil være bilejer, eller om du vil pendle med offentlig transport. 

Hvor klima-grøn vil du være i hverdagen?

Når det kommer til valget mellem offentlig transport og bil i hverdagen, så er det også nødvendigt, at du spørger dig selv, hvor grøn du gerne vil være. Vil du gerne gøre gode ting for miljøet, så er det bedre, at du tager bussen eller toget, da der så ikke vil blive udledt lige så meget CO2, som der ellers ville, hvis du sad bag rattet. Du vil heller ikke bidrage med større forurening ved, at der først skal laves en bil, som du kan køre i, og det grønneste valg er derfor offentlig transport. Dette er for mange en sag, som handler om principper, og det er derfor vigtigt, at du overvejer dette, inden du beslutter dig for din endelige løsning, når det kommer til transport. 

Hvor mange penge vil du bruge på transport?

Når det kommer til at beslutte, om du vil bruge penge på offentlig transport, eller om du vil bruge penge på en bil til indkørslen, så er det vigtigste, som du kan overveje, om du vil bruge penge på fleksibilitet, eller om du vil finde den billigste mulighed på markedet? Her er det op til dig at finde ud af, hvad der vejer bedst på din liste, så du kan beslutte dig for, hvordan du vil komme frem i hverdagen.

Comments are closed.

Close Search Window