Arbejdsrelateret|

Hvis du har et stillesiddende kontorjob, tilbringer du sandsynligvis en stor del af dine 37 ugentlige arbejdstimer siddende ved dit skrivebord. Er du rask og rørig, tænker du måske ikke over, hvor vigtigt det faktisk er, at du sidder ergonomisk korrekt ved din kontorplads.

De fleste af os skal være på arbejdsmarkedet i mange år, og ligesom i mere fysisk belastende jobs kan der gennem årene snige sig trælse skader ind, hvis du ikke har styr på dine arbejdsstillinger. Din arbejdsgiver er forpligtet til at stille hjælpemidler til rådighed, der sikrer, at du kan indrette dig korrekt i arbejdstiden.

Her er tre af de absolutte musthaves, som din arbejdsgiver skal sørge for:

1. Arbejdsbord tilpasset til netop dig

Som medarbejder har du krav på et arbejdsbord, der er tilpasset til netop dig. Det vil sige, at det er indstillet efter præcis din højde, så du kan støtte dine underarme på bordet. Du skal også have plads til en computerskærm.

Langt de fleste arbejdspladser vælger at anskaffe et hæve sænkebord til den enkelte medarbejder, da det på nem og brugervenlig vis kan tilpasses den enkelte medarbejder.

2. En god arbejdsstol

Din stol på arbejdspladsen skal have god rygstøtte, og den skal kunne indstilles til netop dig. Når du sidder på stolen, er det mest ergonomisk korrekte, at du har begge dine fødder placeret på gulvet.

3. Luft og lys omkring dig

Din arbejdsgiver er også forpligtet til at sikre, at du har nok albuerum omkring dig, og at du så vidt muligt har adgang til dagslys. Du er berettiget til at have 12 m3 luft omkring dig på kontorpladsen. Det kan være en svær opgave at tælle efter, men hvis du sidder meget tæt med dine kollegaer, kan det være en ide at få din arbejdsmiljørepræsentant eller andre til at undersøge, om reglerne for plads overholdes.

Comments are closed.

Close Search Window