Diverse|

Du har garanteret allerede hørt om økonomisk kriminalitet i forbindelse med en nyhedsudsendelse. Dette begreb kan dog nemt komme til at virke lidt abstrakt og diffust, og der kan være mange forskellige former for kriminalitet, der hører inde under samme paraply betegnelse. I denne artikel stiller vi skarpt på, hvad økonomisk kriminalitet egentlig er for en størrelse, samt hvilke for former for kriminalitet der typisk vil høre inde under denne betegnelse.

Kriminalitet med økonomisk gevinst

Kort sagt så er økonomisk kriminalitet en forbrydelse eller en illegal handling, der er gjort for at opnå en økonomisk gevinst. Med andre ord er motivet altså at få flere penge mellem hænderne på en illegal måde. Dette kan komme til udtryk på flere forskellige måder, og herunder har vi samlet et par af de mest gængse former for økonomisk kriminalitet.

Hvidvask

Hvidvask er nok den form for kriminalitet af økonomisk karakter, vi hører mest om i nyhederne og kommer til udtryk som den økonomiske gevinst af en illegal handling som fx menneskesmugling, røveri etc. Målet er efterfølgende at skjule den økonomiske gevinst oprindelse for myndighederne, og denne handling kaldes hvidvaskning. Er du interesseret i at lære mere om denne illegale handling, så læs mere om hvidvask her.

Skattely

Skattely er en anden form for kriminalitet, hvor der bliver gemt store summer af penge i udenlandske banker, hvor der ikke bliver holdt nær så godt øje med pengenes oprindelse såvel som kravet om at skulle betale skat af disse penge. I lande hvor skatteprocenten er høj, kan der være flere rigmænd, der vælger at sætte deres penge i såkaldt skattely for at slippe for at betale skat.

Bedrageri

Bedrageri kan have økonomisk karakter, såfremt gerningsmanden selv ender med en økonomisk gevinst. Dette kunne eksempelvis være ved forsikringssvindel eller anden form for svindel, hvor penge er motivet for handlingen.

Hvad er straffen for økonomisk kriminalitet?

Ved en illegal handling skal den sigtede for en retssag, hvor der vil blive kigget nærmere på, hvad der egentlig er sket, og hvad detaljerne kan fortælle om den konkrete sag. Her vil der være forsvarsadvokater involveret, og straffen for denne form for kriminalitet kommer helt an på den konkrete sag.

Comments are closed.

Close Search Window